Hoppa till innehåll

Brasilien Johanna – Santa Joana

125,00 kr

Artikelnr: N/A Kategorier: ,

230g

Washed Catucai från Brasilien

Smaknoter: choklad, mandel, grillad citron

För varje påse du köper av detta kaffe skänker vi 20 kr till organisationen Aldrig Ensam. Tillsammans hjälper vi till i arbetet med psykiskt ohälsa och suicid prevention.

Saras bästa vän när hon växte upp hette Johanna och våren 2023 förlorade hon kampen mot psykisk ohälsa. Detta är vårt sätt att stödja och medvetandegöra psykisk ohälsa i vårt samhälle idag. ❤️

Sítio Alto Santa Joana drivs av Arlindo Kuster i Alto Santa Joana-samhället i delstaten Espírito Santo. Kaffe odlades först på fastigheten av Arlindos far, Paulo Kuster, som odlade en liten mängd kaffe blandat med andra växter. Arlindo var den yngsta sonen i familjen och växte upp som sin fars följeslagare och lärde sig att ta hand om växterna och egendomen.

Arlindo började göra förbättringar av gården och sina processer för att uppnå bättre resultat från sina 15 hektar kaffeplantor genom att anamma nya planteringstekniker och sorter, inklusive Catucai 785 och Yellow 2SL. 2020 satte han upp en bearbetningsenhet och täckt torkterrass för att producera Pulped Natural-kaffe, och har producerat partier av hög kvalitet sedan dess. Arlindo och hans fru, Marlene, fortsätter att bli allt mer exalterade och engagerade i att ta hand om sin gård och hitta nya sätt att producera ännu högre kvalitet.

Detta parti av Catucai har genomgått tvättad bearbetning. Catucai utvecklades som en korsning mellan Icatu och Catuai. Det första urvalet gjordes 1988 av forskare vid dåvarande Brazilian Coffee Institute (IBC) i en population av den röda Icatu-sorten. Efter generationer av förädling och urval i både Minas Gerais och Espírito Santo, gav programmet upphov till sorter med röda frukter och gula frukter, då namnet Catucai.

Välj Hela Bönor Eller Bryggmalet

hela bönor, bryggmalet

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Brasilien Johanna – Santa Joana”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0