Hoppa till innehåll

Colombia – Finca Santa Maria de Colombia

159,00 kr

Artikelnr: N/A Kategorier: ,

230g

Honey Anaerobic Castillo

Smaknoter: tranbär, nötter, choklad, tropiska frukter

Detta är vårt ljusa julkaffe som vi hade 2023.

Finca Santa Maria är en av nio gårdar inom Hacienda Cafetera La Pradera i Aratoca, Santander, Colombia. Santa Maria drivs av 22 kvinnor, alla hushållsöverhuvuden, och följer La Praderas uppdrag att stärka Santanders kaffekluster, bidra positivt till samhället och producera kaffe i harmoni med naturen.

Finca Santa Maria är certifierad med Con Manos de Mujer-sigill, vilket verifierar att det producerades av kvinnliga kaffeproducenters hårt arbete. De delar på arbetet med att plantera, sköta, beskära, skörda och bearbeta kaffet. La Pradera involverar också både lokalbefolkningen och besökare i driften av gården, och bjuder in alla att besöka och se det hårda arbete som kvinnorna på Finca Santa Maria har åtagit sig.

Detta parti Castillo-kaffe genomgick honungsbearbetning. Mogna kaffebär skördas, rengörs och sorteras innan de jäser hela i 22 timmar. Bären mosas sedan och jäses anaerobt i 50 timmar med kontrollerad temperatur. Det jästa kaffet dehydreras sedan i 15 timmar innan det torkas mekaniskt till en luftfuktighet på 11 %.

Välj Hela Bönor Eller Bryggmalet

hela bönor, bryggmalet

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Colombia – Finca Santa Maria de Colombia”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0