Hoppa till innehåll

Costa Rica – La Pastora

189,00 kr

Artikelnr: N/A Kategorier: ,

230 g

Natural Anaerobic Catuai. Ljusrostad böna från Costa Rica.

Smaknoter: Blåbär, vanilj, hallon, mango, papaya, tropisk juice mm.

Juanachute micromill var en av de första i sitt slag. Luis Anastasio Castro, mer känd som Tacho, var en tidig användare av micromill-modellen, och sedan dess har många andra micromills lärt sig av hans insatser. Juanachute-verksamheten består av flera olika tomter i hela Los Santos-regionen och en mill nära staden San Pablo. Micromills är en av de få där hela processen styrs. Från att plantera kaffeträden till att försegla jutepåsarna med råkaffe, allt är under överinseende av Don Tacho. Familjen Castro äger också ett litet rosteri och kafé i staden San Pablo. En av Tachos söner, Luis Anastasio (uppkallad efter sin far), är ansvarig för att starta baristautbildningen i den lokala gymnasieskolan med 30 studenter varje år. Luis Anatasio tävlar också i Costa Ricas baristamästerskap och serverar stolt kaffe från Juanachute.
Don Tacho är stolt över sina gårdar, sin mill och de slutliga kaffeprodukterna gjorda med Juanachute-kaffe, och tar den största omsorgen i att underhålla alla tre. 
Detta parti Catuai-kaffe har genomgått Anaerobic Natural process på Juanachute. Nyskördade kaffebär förseglades först i plastfat för 120 timmars anaerobisk jäsning. Därefter öppnas faten och bären jäser utomhus i ytterligare 120 timmar. Efter denna andra jäsning flyttas de jästa bären till solexponerade torkbäddar där de torkas i cirka 40 dagar. Det delvis torkade kaffet avslutas sedan i en trumtorkugn i 30 timmar för att säkerställa konsistensen.
Välj hela bönor eller bryggmalet

Hela Bönor, Bryggmalet

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Costa Rica – La Pastora”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0